Klik hier om te navigeren

Gratis Online Cursus

Start met jouw Content Strategie Roadmap

Welkom bij deze gratis online cursus!

Leuk om je te E-meeten!

Mijn naam is Lynn, een content creator die bekend staat als @whoisthatblonde en een Social Media specialist bij mijn bedrijf @social.nomads.

Nee, ik heb nooit marketing, fotografie of iets anders gestudeerd dat kan worden gekoppeld aan mijn huidge werk. Maar ik heb jarenlang met vallen en opstaan een online imperium opgebouwd, met niets anders dan pure fascinatie en enthousiasme als drijfveer. Ik deed het (in eerste instantie) niet voor het geld, ik was gewoon echt GEK op wat ik aan het doen was. En raad eens? Het werkte.

In de loop der jaren ben ik uitgenodigd door bedrijven zoals L’Oréal, Bestseller, The Student Hotel, Estée Lauder & Protocol Recordings, om hen te helpen met hun Social Media strategieën. Ik heb tientallen freelancers, start-ups en scale-ups geholpen om hun sociale media – en hun bedrijf – naar een hoger niveau te tillen.

Ze keken niet naar mijn cv, ze keken naar mijn resultaten. Want dat is uiteindelijk waar het echt om gaat. Je bent hier om resultaten te behalen, niet veel theorie die geweldig klinkt, maar niets voor je doet in het dagelijks leven.

Dus als dat is waar je van houdt, ben je hier aan het juiste adres

Leuk om je te E-meeten!

Mijn naam is Lynn, een content creator die bekend staat als @whoisthatblonde en een Social Media specialist bij mijn bedrijf @social.nomads.

In de loop der jaren ben ik uitgenodigd door bedrijven zoals L’Oréal, Bestseller, The Student Hotel, Estée Lauder & Protocol Recordings, om hen te helpen met hun Social Media strategieën. Ik heb tientallen freelancers, start-ups en scale-ups geholpen om hun sociale media – en hun bedrijf – naar een hoger niveau te tillen.

Je bent hier om resultaten te behalen, niet veel theorie die geweldig klinkt, maar niets voor je doet in het dagelijks leven.

Dus als dat is waar je van houdt, ben je hier aan het juiste adres

DE VOORDELEN VAN EEN CONTENT STRATEGIE

Brand Awareness

Als bedrijf moet je jezelf laten zien! Hoe meer je online deelt, hoe meer mensen je zullen gaan herinneren en herkennen.

Online Visitekaartje

Je Instagram werkt als een online visitekaartje. JIJ hebt de controle over je online communicatie, waardoor je de ervaring van je potentiële volgers en klanten kan vormen.

Community Opbouwen

Mensen volgen je alleen als ze je leuk vinden en als je iets te bieden hebt, dus door contact met je volgers te leggen, creëer je sterke banden

Vertrouwen Winnen

Door online zichtbaar te zijn en contact te maken met je volgers, bouw je autoriteit en vertrouwen op. Dat is de perfecte basis voor doorlopende sales en groei.

Ben jij er klaar voor om te knallen met je content?

Zoals je kunt zien, is deze cursus digitaal, dus je kunt er steeds naar terugkeren wanneer je een kijkje wilt nemen. Lekker vanuit huis, op kantoor – of aan de andere kant van de wereld.

Kleine tip: zorg ervoor dat je een bladwijzer voor de pagina maakt, zodat je hem weer kunt vinden!

Wat zijn de richtlijnen van deze cursus?

De cursus is verdeeld in 5 secties die jou bij de hand zullen nemen en je zullen begeleiden bij de eerste stappen van het creëren van een waardevolle contentstrategie.

Aan het einde van elke sectie vind je een korte samenvatting met actiepunten, zodat je niet alles opnieuw hoeft te lezen als je later terugkomt.

Het belangrijkste is: DOEN! Je kunt alles lezen en leren, maar het zal geen verschil maken als je niets doet met die nieuwe informatie. Ik heb deze cursus zo praktisch mogelijk gemaakt, zodat je zonder al te veel moeite alle stappen kunt uitvoeren.

Succes.

P.s. Je kunt altijd contact met me opnemen als je vragen hebt! Klik hier.

Hoofstuk 1: Stel je bedrijfsprofiel in op Instagram

Inhoud

 1. Waarom heb je een bedrijfsprofiel nodig?
 2. Stap 1: stel je bedrijfsprofiel in
 3. Step 2: schrijf een sterke bio
 4. Actiepunten

Waarom heb je een bedrijfsprofiel nodig?

Om zoveel redenen! Als je een bedrijfsprofiel op Instagram hebt, krijg je veel extra opties die je niet als persoonlijk account zou hebben.

Je kunt bijvoorbeeld ja berichten inplannen via een app zoals Later, en de inhoud automatisch laten posten, zodat je dat niet meer handmatig hoeft te doen. Stel je voor: tijdens de week kan je je concentreren op je andere taken als ondernemer, en in het weekend kan je om 17.00 uur daadwerkelijk barbecueën met je gezin zonder te hoeven denken: “Sh * t, ik moest vandaag nog posten!”

Daarnaast kun je direct verkopen via je Instagram. Heb je een webshop? Gebruik Instagram Shopping! Ben jij een dienstverlenende ondernemer? Laat je klanten hun afspraken direct via Instagram boeken door deze te koppelen aan de planningstool Acuity!

Zonder een bedrijfsprofiel kan je geen account maken voor Facebook Ads Manager en kan je niet beginnen met het genereren van leads via social media. En bovendien: met een bedrijfsprofiel heb je toegang tot een geweldige set analyses die je zullen helpen jouw doelgroep beter te begrijpen, evenals hun reactie op jouw content.

Stap 1: stel je Instagram bedrijfsprofiel in

1. Log in op je bestaande persoonlijke Instagram-account in de app

2. Klik op het profiel icoontje om naar je profiel te gaan.

3. Klik op het icoon met drie lijnen in de rechterbovenhoek van het scherm en klik vervolgens op Instellingen.

4. Klik op Overschakelen naar bedrijfsprofiel en vervolgens Doorgaan.

5. (Optioneel) Als je jouw zakelijke Instagram-account wilt koppelen aan je Facebook-bedrijfspagina, volg de instructies om dit te doen.

6. Voeg contactgegevens toe: je zakelijke Instagram account kan een e-mailadres, een telefoonnummer of een fysiek adres (of al deze) bevatten.

7. Klik op Gereed.

Stap 2: Pitch in je bio

Zodra je account is aangemaakt, kun je meer dingen toevoegen, zoals je profielfoto, enz. Een ding dat je MOET doen is je elevator pitch toevoegen: als je begint met het delen van je WHY, je USP (Unique Selling Point) en je doelgroep, heb je een basis voor succes.

Weet je niet zeker hoe je dat allemaal in een bio moet stoppen? Probeer een zin als deze: “Ik help / leer X om Y te bereiken met Z” Bijvoorbeeld:

 1. Ik help bruiden om er op hun speciale dag mooi uit te zien door middel van gepersonaliseerde haar- en make-up looks
 2. Ik leer ondernemers om via social media resultaten te behalen door middel van online cursussen en coaching
 3. Ik help HSP-vrouwen om meer innerlijke rust te vinden door middel van authentieke kristallen sieraden en essentiële oliën.

Als dit te moeilijk is voor jouw niche, zorg er dan voor dat je jouw specialiteit in je bio benoemt! Mensen moeten weten wat je doet. Zorg ervoor dat je onnodige informatie uit je profiel weglaat, zodat alle aandacht gaat naar wat het belangrijkst is.

Actie Punten Hoofstuk 1

1. Maak een bedrijfsprofiel aan op Instagram
2. Schrijf een sterke bio

Hoofstuk 2: Zorg ervoor dat je content 'on brand' is

en creeer jouw visitekaartje

Inhoud

 1. Stap 1: Kleurenpalet

 2. Stap 2: Canva template

 3. Stap 3: Bewerking stijl of filters

 4. Stap 4: Brainstorm

 5. Stap 5: Begin met opbouwen

 6. Actiepunten

Stap 1: Kleurenpalet

Heb je al een kleurenpalet voor je bedrijf dat je gebruikt voor de website? Zorg er dan voor dat dit kleurenpalet ook zichtbaar is in je Instagram contentstrategie. Hoe samenhangender je merk communiceert, hoe professioneler je eruit zult zien en hoe meer sales je zult binnenhalen!

Als je nog geen kleurenpalet hebt: maak een selectie van 3-5 kleuren die regelmatig terugkeren op je Instagram feed. 1 of 2 moeten de dominante kleuren zijn, 3-4 moeten accentkleuren zijn. Houd bij het selecteren van deze kleuren rekening met het volgende:

 • Waarom past deze kleur bij mijn merk?
 • Kan ik regelmatig met deze kleur posten?

Stap 2: Canva template

Nu je een bio- en een kleurenpalet hebt, is het tijd om een Instagram post template te maken op Canva: een geweldige online website voor grafisch ontwerp. Ga naar de website www.canva.com en maak een account voor jezelf aan, het is gratis!

In Canva vind je allerlei templates voor verschillende soorten platformen. Zoals: Facebook-banners, LinkedIn-banners, Instagram posts, Instagram stories, etc. Ga door de template opties voor Instagram posts & -stories en selecteer een template dat past bij de identiteit van je merk.

Zodra je een geschikt template hebt gevonden, wijzig je de kleuren van de templates in de kleuren van jouw kleurenpallet. Als je ook een specifiek lettertype voor je merk hebt, wijzig de tekst dan in jouw lettertype.

BAM! Nu kunt u eenvoudig Instagram content maken in de huisstijl van jouw eigen bedrijf, gefeliciteerd!

Pro-tip: als je png-afbeeldingen voor banners moet maken, of als je je kleurenpalet naar Canva wilt uploaden, heb je de pro-versie nodig voor €8,99 / gebruiker / maand. Maak je geen zorgen, de gratis versie is goed genoeg om mee te beginnen!

Stap 3: Bewerking stijl of filters

Wanneer je foto’s deelt op je Instagram, komen ze mogelijk niet altijd 100% overeen met de feed, zoals ze zeggen. Door een persoonlijke bewerking stijl te ontwikkelen – of altijd met hetzelfde filter te werken – kan je een net wat meer samenhang creëren, waardoor je feed consistent wordt.

Voor het bewerken van je foto’s of het werken met presets, raad ik aan om het programma Lightroom te gebruiken. Die heeft een desktop en een mobiele versie. De mobiele versie is zeer gebruiksvriendelijk en stelt je in staat jouw kleuren te bewerken op een manier die beter bij jouw eigen kleurenpalet past. Ik zou niet de feed hebben die ik heb zonder deze app, 100% aanbevolen!

Het is erg belangrijk om altijd op dezelfde manier te bewerken of altijd dezelfde preset set te gebruiken. Op die manier creëer je een samenhangende contentstrategie. Dus download de app nu en begin met het bewerken van 5-10 foto’s om je bewerking stijl te oefenen, of maak een preset voor jezelf!

Zal het even duren met oefenen? Ja. Is het het waard? Absoluut!

Op zoek naar goede presets? Bekijk dan mijn collecties! (Klik hier)

Stap 4: Brainstorm

Nu je de basis voor een goede contentstrategie hebt, is het tijd om te brainstormen! Wat voor een soort content past bij jouw branding? Welke tone-of-voice ga je gebruiken in de captions? Welke fotografiestijl? Zijn er creatieve elementen die je in jouw strategie kunt implementeren om unieker te zijn?

Een contentstrategie is niets minder dan een plan om je doelen voor Instagram te bereiken. Wat moet je op Instagram doen om je bedrijfsdoelen te behalen?

 • Wil je volgers krijgen? Hoe ga je content maken die mensen willen delen?
 • Autoriteit verwerven? Hoe ga je content maken die mensen willen opslaan?
 • Wil je een community bouwen? Hoe ga je content maken waar mensen op gaan liken en commenten?
 • Wil je groeien in sales? Hoe ga je content maken waardoor mensen naar je website gaan?

Ga niet zomaar ‘posten en kijken wat er gebeurt’. Denk er goed over na, en maak content om jouw doelen te bereiken. ‘Wingin’ it’ is niet goed genoeg als je resultaten wilt behalen – dat is iets wat geldt voor elk aspect in je bedrijf!

Stap 5: begin met opbouwen

Het opbouwen van je feed kost tijd, afhankelijk van hoe vaak je een post plaatst. Verwacht geen magie van de ene op de andere dag: mensen moeten consistente kwaliteit zien voordat ze je contentstrategie gaan waarderen. Geef het dus niet te snel op!

Ik zou aanraden om minimaal 3 maanden te posten voordat je een goede verandering in je Instagram feed zult zien.

Het beste gedeelte? Samenhang en consistentie helpen jou om nieuwe potentiële klanten online te bereiken! JE KAN DIT.

Actie Punten Hoofstuk 2

1. Maak een kleurenpalet dat past bij jouw huisstijl

2. Maak 2 Canva templates: 1 voor IG posts  en 1 voor IG stories

3. Ontwikkel een bewerking stijl of kies een preset set om consistent te gebruiken

4. Denk na over je content: wat past bij jouw merk? Welk doel moet de content hebben?

5. Hou je contentstrategie minimaal 3 maanden vol

Hoofstuk 3: Stel je management tool in

en begin met tijd besparen

Inhoud

 1. Stap 1: Maak een account aan bij Later
 2. Stap 2: Upload je eerste foto’s

 3. Stap 3: Plan een post in

 4. Stap 4: Plan een story in

 5. Actiepunten

Stap 1: Maak een account aan bij Later

Later heeft zowel een mobiele, als een desktop versie. Het is aan te raden om ze allebei te hebben zodat je het programma altijd en overal kan gebruiken.

Stap 2: Upload je eerste foto’s

Klik op ‘media uploaden’ en selecteer de afbeeldingen van hoge kwaliteit die je wilt gebruiken, deze beelden worden geupload in de bibliotheek van Later.

Het leuke is dat je met Later zoveel foto’s en video’s kunt uploaden en opslaan als je wilt, zelfs als je een gratis abonnement hebt! Zorg er dus voor dat je media van je computer, Dropbox of Google Drive in bulk uploadt naar de Later mediabibliotheek. Voeg vervolgens labels en media notities toe om alles georganiseerd te houden.

Een detail om op te letten: met het gratis abonnement kun je je post in het verleden slechts 2 weken zien en voor carousel posten is de automatische functie nog steeds niet beschikbaar. Je kunt ze inplannen en vervolgens ontvang je een melding als herinnering zodat je handmatig kan uploaden. Niet perfect, maar alsnog erg behulpzaam!

Stap 3: Plan een post in

Selecteer een media-item en klik op ‘Bericht maken’ of sleep media vanuit je mediabibliotheek naar de kalender.

Bewerk je foto, schrijf een caption en voeg eventueel hashtags toe aan je bericht. Als je het dan wilt plannen, klik je op de knop aan de linkerkant van de knop ‘opslaan’ en wijzig je de optie ‘notificatie sturen’ naar ‘auto’. Kies een datum en tijd en voilá! Je post is gepland en wordt automatisch gepubliceerd.

Stap 4: Plan een story in

Wist je dat je ook je Instagram stories kunt inplannen?

Je kunt nog steeds gewoon op het moment zelf stories posten om te laten zien wat je op een dag doet, maar sommige stories zijn best handig om in te plannen. Komt er een lancering aan? Plan regelmatig stories om het te promoten! Heb je een terugkerend thema in je stories zoals “Throwback Thursday”? Plan dat in je stories zodat je er niet elke week over na hoeft te denken!

 • Klik op de knop Stories in de rechterbovenhoek van de kalenderweergave. Je moet upgraden naar Plus om deze functie te gebruiken voor €7,5/ maand.
 • Upload je afbeeldingen of video’s naar de mediabibliotheek en sleep je media-items (AKA de foto/video die je in je stories wilt plaatsen) naar de tijdlijn.
 • Klik op Opslaan.

Trouwens, ingeplande stories kunnen ook naar een andere tijd worden gesleept als ze eenmaal zijn opgeslagen!

Actie Punten Hoofstuk 3

 1. Maak een account op Later

 2. Upload je eerste foto’s om een beeldbank aan te maken

 3. Plan een post

 4. Plan een story

Hoofdstuk 4: Begin met strategisch delen

en bepaal waarom/ wat/ wanneer je post

Inhoud

 1. Stap 1: Communiceer je WHY

 2. Stap 2: Wat ga je posten?

 3. Stap 3: Wanneer moet je posten?

 4. Actiepunten

Stap 1: Communiceer je WHY

We weten het allemaal, maar op de een of andere manier handelen we er niet altijd naar. Net als je bedrijf in het algemeen, moet je Instagram je WHY uitstralen:

 • Waarom ben je dit bedrijf begonnen?
 • Waarom zouden mensen je volgen?
 • Waarom zouden mensen iets van je kopen?

Je content moet deze vragen beantwoorden voor je potentiële volgers en klanten.

De WHY van jouw bedrijf geeft ze de kans om jou beter te leren kennen, wat altijd een goed idee is als je een connectie en vertrouwen wilt opbouwen. We houden er allemaal van om te kopen van mensen die we vertrouwen, omdat we vaak al beter kunnen inschatten wat we kunnen verwachten!

Wat de andere 2 WHY’s betreft: de beste manier om mensen te overtuigen om jou te volgen en om van jou te kopen, is door waarde te geven.

Waarom je mij wilt volgen? Omdat ik superhandige hacks deel als het gaat om social media, of omdat ik regelmatig een E-book deel met mijn volgers. Dat is handig voor mensen, dus die blijven hangen!

Het delen van waarde zal je ook helpen om potentiële klanten jouw expertise te laten zien, waardoor ze je sneller zullen vertrouwen. Zodra ze iets nodig hebben vanuit jouw vakgebied, heb je een grotere kans dat ze aan je zullen denken!

Stap 2: Wat ga je posten?

Okay, dus WAT moet ik posten? Goede vraag!

Er zijn veel dingen die je zou kunnen posten. Veel soorten content die je kan delen. De beste manier om overzicht te houden is via een contentkalender. Op deze manier hou je een balans tussen de soorten content die je gaat delen. Je kan zelfs een content funnel opbouwen die begint bij bewustzijn en eindigt in sales. 

Een extra tip: maak highlight albums!

Als iemand je Instagram profiel vindt, duurt het ongeveer 3 seconden voordat ze beslissen of ze meer willen zien – of niet. Dat is precies waarom je bio zo belangrijk is EN waarom je highlight albums ook essentieel zijn, aangezien ze bovenaan je profiel staan! In die 3 seconden moet je ze alle antwoorden kunnen geven die ze misschien hebben (wie is dit, wat doen ze, wat kunnen ze voor mij doen, enz.), Maar aangezien je bio nogal kort moet zijn, zijn highlight albums de ideale oplossing om te communiceren!

Last but not least, een simpele maar efficiënte tip: gebruik ALTIJD tags & geotags! Om een heel simpele reden: het zal je bereik verbeteren zonder al te veel extra werk. En wie houdt daar nou niet van?

Stap 3: Wanneer moet je posten?

Dit is een vraag die ik veel van mijn klanten krijg. Wat is de beste tijd om te posten? De waarheid is: dat hangt allemaal af van jouw unieke publiek. Dat betekent dat je ze echt zo goed mogelijk moet leren kennen!

Wanneer is jouw doelgroep waarschijnlijk op hun telefoon? Om 7 uur wanneer ze net wakker worden en nog 10 minuten in bed blijven voordat ze hun dag beginnen? Of om 13.00 uur als ze op kantoor lunchen? Heb je een jongere doelgroep die om 17.00 uur op hun telefoon zit als ze bijna klaar zijn met school en ze zich vervelen?

Vraag jezelf af: wie is mijn doelgroep en waarom consumeren ze content? Wanneer consumeren ze content? Hoe ziet hun dagelijks leven eruit? Begin dan met experimenteren: ga 1 maand altijd op dezelfde tijd posten. De volgende maan de hele maand op een andere tijd. Wat doet dat met je bereik? Blijf testen totdat je de beste resultaten behaalt op je post- en story bereik.

Hot tip (omdat je ON FIRE gaat zijn): met wat meer tijd kun je gebruik gaan maken van de functie ‘Beste tijd om te posten’ van Later. Deze berekent automatisch jouw zeven beste tijden op basis van je best presterende posts van de afgelopen maand.

Je moet upgraden naar Premium om deze functie voor €16 / maand te gebruiken.

Actie Punten Hoofstuk 4

 1. Deel content die jouw WHY’s communiceert
 2. Maak een contentplanning & funnel
 3. Maak highlight albums
 4. Gebruik altijd tags en geotags voor extra bereik
 5. Leer je publiek kennen en ontdek je beste posttijd

Hoofdstuk 5: Analyseer je resultaten

Inhoud

 1. Stap 1: Je publiek

 2. Stap 2: Je activiteit

 3. Stap 3: Je content

 4. Stap 4: Engagement rate

 5. Stap 5: Test > Analyseer > Pas aan > Herhaal

 6. Actiepunten

Het begrijpen van jouw analytics is essentieel voor het succes van je content strategie! Hoe weet je of je het goed doet, als je niet volledig begrijpt hoe je content presteert?

Stap 1: Je publiek

Instagram analytics laten je ten alle tijden zien hoeveel volgers je hebt. Het geeft je ook de huidige week/ maand groei in vergelijking met de vorige week/ maand. Het bevat een eenvoudige afbeelding, maar het gaat niet verder dan 30 dagen.

Houd het aantal volgers in de loop van de tijd bij in een Excel-spreadsheet en bekijk hoe snel je elke maand groeit. Je kunt ook een tool als Social Blade gebruiken.

Kijk waar je volgers vandaan komen. Komt dat overeen met de demografie van jouw ideale klant? Als dat niet het geval is, moet je misschien overwegen om je contentstrategie aan te passen om meer lokale volgers aan te trekken. Toen ik meer Nederlandse en Belgische volgers begon te krijgen, had dat een directe impact op mijn omzetstijging!

Het begrijpen van je publiek is als het begrijpen van je klant. In dit geval kan je eigenlijk de gemiddelde leeftijd en het geslacht van je potentiële klanten kennen. Door je publiek te analyseren, kan je bijhouden of je volgers overeenkomen met jouw client avatar om je sales kansen te optimaliseren!

Onderaan de pagina kan je zien wanneer jouw publiek het meest actief is. Zelf let ik hier vrijwel niet op omdat deze grafieken nooit veel veranderingen laten zien ondanks mijn post aanpassingen.

Stap 2: Je activiteit

Er zijn verschillende interessante elementen waar je op kan letten bij het bekijken van de activiteiten analytics:

Ontdekking: Hier hebben we 2 belangrijke statistieken, als je een blog of een online winkel hebt, ken je ze misschien al

Impressies: dit is het totale aantal keren dat jouw posts zijn gezien. Dit aantal omvat gebruikers die door je feed scrollen, doorklikken naar het profiel van je bedrijf om een foto te bekijken of inhoud rechtstreeks bekijken via een Instagram Direct Message.

Bereik: het aantal mensen dat jouw content de afgelopen week heeft gezien.

Tip: als je ziet dat je er nieuwe volgers bij krijgt en je bereik niet groeit, betekent dit misschien dat je je contentstrategie moet aanpassen omdat de nieuwe volgers je content niet zien. Probeer contact met ze op te nemen via reacties of DM!

→ Interacties bestaan uit profiel bezoeken en clicks naar de website. Dit is handige informatie om bij te houden, vooral als je iets nieuws probeert in je strategie of een grote aankondiging doet via Instagram.

Als ik bijvoorbeeld post over de lancering van mijn nieuwe online cursus op dinsdag, hoop ik op die dag een groter aantal interacties te zien om aan te geven dat mensen naar mijn bio zijn gegaan en op de link hebben geklikt. Een stap dichterbij om een nieuwe klant te krijgen!

Stap 3: Je content

De gegevens die je hier vind, zijn belangrijk als je de impact van je posts wilt vergroten.

Je kan jouw inhoud filteren en opsplitsen in types (foto, video, shopping, carousel) en in Instagram statistieken, zoals clicks, comments, engagement, impressies en bereik.

Een ding om in gedachten te houden bij het beoordelen van je content is de engagement. Dit is het totale aantal unieke accounts dat een bepaalde foto of video heeft geliked, gedeeld, opgeslagen of erop heeft gereageerd. Door je posts op engagement te sorteren, kan je heel snel zien welke soorten content het best bij jouw doelgroep werkt. Bijvoorbeeld: misschien werken quotes heel goed! Dan kan je daar meer van gaan posten.

Op die manier kan je ook kijken naar de berichten die het minst goed presteren. Zie je hier patronen in? Hebben ze allemaal slechte belichting? Of zijn ze allemaal in het weekend gepost ipv een doordeweekse dag? Door dit uitgebreid te analyseren leer je welke content je meer moet gaan maken, en met welke content je zou moeten stoppen, of verbeteren.

Stap 4: Engagement rate

Naast de Instagram analytics is het ook handig om je engagement rate in de gaten te houden. Op die manier kan je namelijk beter inschatten hoe connected je bent met je community. Je kan je engagement rate makkelijk berekenen met de volgende formule: Engagement rate = (likes + reacties) / volgers x 100.

Een nog eenvoudigere manier om achter je engagement rate te komen, is via websites zoals Phlanx

Door regelmatig je engagement rate in de gaten te houden, heb je een duidelijk beeld van hoe jouw community building ervoor staat. 

Stap 5: Test > Analyseer > Pas aan > Herhaal

Op basis van deze analyses zou je je contentstrategie moeten aanpassen om nog betere resultaten te behalen via je Instagram. Dit zal een doorlopend proces zijn.

Je post iets, analyseert de resultaten, je verandert de content waar nodig, post opnieuw, analyseert opnieuw, past opnieuw aan, enzovoort. Totdat je de ‘sweet spot’ hebt gevonden in je content strategie waarin je optimale resultaten behaalt.

Actie Punten Hoofstuk 5

 1. Inzichten via het onderdeel “publiek” helpt met het begrijpen van je doelgroep

 2. Via het onderdeel “activiteit” zie je precies welk bereik je behaalt per week

 3. Via het onderdeel “content” kan je precies analyseren welke content goed presteert & welke niet. 

 4. De engagement rate helpt bij het volgen van je community building

 5. Test > Analyseer > Pas aan > Herhaal voor de beste resultaten

Overview Online Systems

Teachable Logo

Het beste online leerplatform

Teachable is enorm gebruiksvriendelijk – dit is het platform dat wij momenteel gebruiken voor al onze curssusen en andere trainingen. 

convertkit-logo

Sterke E-mail marketing met deze provider

E-mail marketing is een essentiële aanvulling voor je digitale marketingt funnel! Zelf maken wij gebruik van ConvertKit.

Plan je content in voor al jouw social media platformen

Wil jij content vooruit kunnen inplannen zodat je er niet dagelijks mee bezig hoeft te zijn? Dat lijkt me wel! Wij gebruiken Later.

Canva Logo

Ontwerp prachtige posts voor Social Media

De beste website voor gebruiksvriendelijke graphic design – om zo je content naar een hoger niveau te tillen.

Teachable Logo

The best online course platform

Teachable is the only course and membership platform we use to host all our offers. It has all the features you need to create, market and sell your digital products.

SIGN UP FOR Teachable FREE PLAN HERE

convertkit-logo

Beautiful email marketing with Flodesk

Email marketing made easy and on-brand! We are big fans of Flodesk and recommend it to all our clients.

SIGN UP FOR Convert's kit FREE PLAN HERE

godaddy-logo

Purchase a domain name and buy hosting for your website.

Email marketing made easy and on-brand! We are big fans of Flodesk and recommend it to all our clients.

SIGN UP FOR Convert's kit FREE PLAN HERE

Canva Logo

Purchase a domain name and buy hosting for your website.

Canva is a graphic-design tool with a drag-and-drop format and provides access to photographs, vector images, graphics, and fonts.

SIGN UP FOR Convert's kit FREE PLAN HERE

Gefeliciteerd!
De basis voor jouw Content Strategie staat!

Vond je dit nou top? Volg me op Instagram!
Daar deel ik regelmatig tips over Social Media!