Wat likes verbergen betekent voor influencers

In de huidige social media community zijn likes van cruciaal belang. Dit belang heeft zichzelf bewezen door de verslavingsgevoeligheid en de vele negatieve effecten die het op de mentale gezondheid van gebruikers heeft. Het verbergen van likes zou een positief effect hebben op deze gebruikers, maar levert ook veel ophef op.

Instagram gaat verder met haar experiment om likes te verbergen. Dit kondigde Adam Mosseri, CEO van Instagram, afgelopen week aan op Wicked25. Voor gebruikers uit de Verenigde Staten is het binnenkort niet meer mogelijk om te zien hoe vaak een post geliked is. Landen die deze update al gehad hebben zijn onder andere Canada, Italië, Japan en Australië. Gebruikers uit deze landen kunnen nog wel hun eigen aantal likes zien maar deze zullen niet meer zichtbaar zijn voor hun volgers.

Mentale gezondheid als uitgangspunt

Instagram is langere tijd bezig met updates om de app zo veilig mogelijk te maken. Velen vinden dit een logische stap in het proces om de mentale gezondheid van de gebruikers voorop te stellen. Het verbergen van likes zou volgens Adam Mosseri onzekerheid en het vergelijken van jezelf met anderen tegen moeten gaan.

Hoewel deze innovatie positief lijkt, ontstaat er ook veel ophef op social media. Veel influencers en celebrity’s zijn bezorgd over de toekomst. Voor hen zijn likes, reacties en volgersaantallen namelijk een cruciaal deel van hun werk. Het aantal likes is een belangrijke en veelvoorkomende metric om de engagement ratio vast te stellen. Aan de hand van deze ratio kunnen bedrijven zien hoe loyaal volgers zijn. Een account met heel veel volgers heeft namelijk niet altijd een hoog engagement ratio.

Hoe creatiever, hoe beter

Volgens Inlfuential CEO Ryan Detert wordt de inhoud van berichten steeds belangrijker. Hoe creatiever, hoe beter. Daarnaast bestaan er ook andere metrics waarmee bedrijven de engagement ratio van een influencer kunnen berekenen zoals story statistieken en volgergroei. Ook kun je kijken naar klikfrequenties om nieuwe leads en websiteverkeer te meten. Het verbergen van het aantal likes zal daarom niet veel veranderen voor bedrijven en influencers aangezien zij voldoende andere statistieken en metrics achter de hand hebben.

 

Hoe ga jij influencers inzetten in je marketing strategie? Hier hebben wij de perfecte workshop voor ontwikkeld! 

0

Start typing and press Enter to search

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
tiktok-steeds-populairder