TikTok steeds populairder

Instagram kondigt een mogelijke update aan die wel erg veel lijkt op het Chinese platform TikTok.  Het gaat om een nieuwe videografie optie bij Stories. De optie zal ‘Instagram Reels’ gaan heten. Braziliaanse gebruikers testen momenteel deze update.

Concurrentie nadoen

Dit is niet de eerste keer dat Instagram een update aankondigt die ons al bekend voorkomt. In 2016 kreeg Instagram de feature Stories. Instagram stories zijn foto’s en video’s die maximaal 24 uur op je account blijven staan. Deze video’s kunnen opgeleukt worden met filters, stickers en tekstjes. De meeste gebruikers kennen dit concept al onder de naam Snapchat.

In 2018 verschijnt er een nieuwe videofunctie van Instagram: IGTV. Instagram kondigde deze komst groots aan. Deze feature zou het op moeten nemen tegen YouTube. Instagram wil tenslotte zoveel mogelijk mensen, zo lang mogelijk in de app houden.

TikTok

Met de stijgende populariteit van het Chinese platform TikTok besloot Instagram dat het weer tijd werd om te innoveren. Op TikTok kun je korte muziekvideo’s delen van 3 tot 60 seconden. Veel jongeren playbacken op een bestaand geluid of verzinnen dansjes. Deze dansjes gaan dan viraal en worden over de hele wereld nagedaan.

Ook in Nederlands is TikTok ontzettend populair. TikTok heeft in Nederland meer dan 3,5 miljoen gebruikers. Zo’n 40% van deze gebruikers zijn tussen de 10 en 19 jaar. In 2018 was TikTok zelfs de meest gedownloade app in de App Store. De app wordt dus vaker gedownload dan Instagram. Dit waren voor Instagram genoeg redenen voor de komst van deze nieuwe feature.

Instagram Reels

De nieuwe feature van Instagram gaat Instagram Reels heten. Wanneer deze update precies gaat plaatsvinden is nog niet bekend. Braziliaanse gebruikers testen momenteel de update. Met Instagram Reels kun je korte video’s van 15 seconden creëren in synchronisatie met muziek. Deze nieuwe functie zal geïntegreerd worden in Instagram Stories.

0

Start typing and press Enter to search

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.