Wat je nog niet wist over Instagram analytics

Wat doe jij met de Instagram analytics over jouw profiel? Niets? Dat zou je wel moeten doen! Jouw Instagram statistieken zijn een goudmijn van waardevolle inzichten over jouw doelgroep, content prestaties en engagement.

  1. Engagement ratio

Er zijn meerdere manieren om de betrokkenheid van je volgers te meten. De meest populaire en overeenkomstige manier is gebaseerd op de volgende berekening: deel het totaal aantal likes en reacties door het aantal volgers, de uitkomst is een percentage. Daarnaast kun je ook apps gebruiken om je engagement ratio te berekenen. Aan de hand van deze engagement ratio kun je erachter komen welke posts het beste bij jouw doelgroep passen. Met deze informatie kunt je jouw content kalender en marketingstrategie nog specifieker maken. Een hoge engagement ratio vergroot ook de kans dat Instagram jouw berichten bovenaan het algoritme en dus bovenaan de tijdlijn van jou plaatst. Daarnaast is het ook slim om foto’s met een lage engagement ratio te bestuderen. Zijn er overeenkomsten? Zo weet je wat je de volgende keer beter niet kunt plaatsen. Wanneer je dit een tijdje blijft doen zal je hoogstwaarschijnlijk een groei opmerken.

  1. Instagram stories poll metrics

Instagram verhalen bieden meer inzichten in jouw doelgroep dan je denkt. Met de poll-functie van Instagram kun je jouw volgers vragen wat ze leuk vinden of misschien minder van je willen zien. Dit maakt het mogelijk om jouw doelgroep beter te begrijpen. Daarnaast kunnen ze direct vragen stellen of een mening geven en je helpen beter te beoordelen waar je jouw energie en tijd kunt besteden om nieuwe content te maken.

  1. Doorklikratio

Tenslotte kun je met Instagram analytics de resultaten van het plaatsen van externe links bekijken door je te concentreren op de klikfrequentie en de effectiviteit van jouw linkplaatsing met de veegfunctie van Instagram Stories (beschikbaar vanaf 10.000 volgers) en de link in jouw bio. Het bijhouden van de klikfrequentie is cruciaal om meer verkeer naar je website te genereren.

Nieuwsgierig geworden naar dit onderwerp? Bekijk onze workshops op de services pagina en vergeet niet om vandaag nog naar je eigen statistieken te kijken.

 

 

0

Start typing and press Enter to search

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.