Hashtags & Reels, boost your creativity

Het Instagram algoritme kan soms wat verwarrend zijn. Instagram blijft innoveren en dat zal ook in het nieuwe jaar het geval zijn. In dit artikel geven wij jou alvast wat Instagram tips voor 2020.

  1. Hashtags

We leven momenteel in een tijdperk vol technologische ontwikkelingen. Een van deze ontwikkelingen is de beeldherkenning technologie. Ook Instagram is bezig met het ontwikkelen hiervan. Het doel van beeldherkenning is dat Instagram bij het zien van een foto van een hond herkent dat het om een hond gaat enzovoort. Hierdoor wordt het steeds belangrijk om relevante hashtags en captions te gebruiken. We verwachten namelijk dat Instagram de meest relevante beelden gaat pushen. Een foto van een kat met #hond zal het in de toekomst dus minder goed doen.

Daarnaast kun je door regelmatig jouw Instagram statistieken te bekijken erachter komen wie jouw doelgroep is. Vervolgens kun je onderzoek doen naar de favoriete hashtags van jouw doelgroep. Bekijk ook welke hashtags jouw concurrenten gebruiken. Vervolgens kun je er een aantal kiezen en deze hashtags gaan volgen. Hierdoor is het makkelijker om actief te engagen met de berichten die deze hashtags bevatten.

Tenslotte zien we steeds vaker dat Instagram gebruikers hun hashtags verwerken in de caption in plaats van alle 30 hashtags onderaan de caption te plaatsen. Omdat veel volgers het irritant vinden om door een rijtje van 30 hashtags te scrollen kun je op deze manier hun interesse voor een hashtag wekken. De kans is hierdoor groter dat zij op een hashtag zullen klikken.

Meer lezen over hashtags? Bekijk dan dit artikel.

  1. Creativiteit

Met het weghalen van likes is creativiteit op Instagram steeds belangrijker geworden. Voorheen kwam het vaak voor dat creators een bericht plaatsten omdat ze verwachten dat deze het goed gaat doen. Nu likes niet meer zichtbaar zullen zijn krijgen creators de mogelijkheid om hun creativiteit helemaal los te laten.

Wil je meer lezen over het weghalen van likes? Bekijk dan dit artikel.

  1. Instagram Reels

Met deze nieuwe videografie functie in aankomst verwachten wij dat Instagram stories met deze feature in het begin zal pushen. Voor Instagram is het namelijk belangrijk dat gebruikers nieuwe features gebruiken. Dit principe zagen we al eerder bij IGTV. Wil je meer lezen over Instagram Reels? Bekijk dan dit artikel.

Vond je dit artikel interessant en wil je meer leren over Instagram? Hou dan onze blog en Instagram goed in de gaten want daar posten wij geregeld tips!

0

Start typing and press Enter to search

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.