Instagram hashtag tips

Gebruik jij hashtags op Instagram? En gebruik je er dan slechts een paar of gebruik je ze alle 30? Hashtags kunnen heel nuttig zijn om meer kliks naar jouw account te genereren. In dit artikel lees je waarom.

Hashtags zijn relevant omdat je ze kunt gebruiken om meer volgers te krijgen, je engagement ratio te verbeteren en een community op te bouwen. Uit onderzoek is gebleken dat posts met minimaal 1 hashtag 12.6% meer engagement genereren. Zeker iets om je in te verdiepen dus! Maar hoe maak je nou goed gebruik van hashtags? Door hashtag research uit te voeren. Dat doe je zo:

Waar moet ik beginnen?


Je hebt de foto gekozen die je wilt posten. Schrijf een aantal steekwoorden op die bij jouw foto passen. Voor de foto bovenaan deze post kies je bijvoorbeeld: Amsterdam, reizen en fashion. Daarna zoek je voor #Amsterdam kleinere hashtags met minder dan 500K posts. Dit doe je omdat het voor grotere hashtags moeilijker is om jouw foto aan potentiële volgers te tonen. Dat komt omdat deze hashtags te veel foto’s bevatten.

Bij deze opties zou ik #amsterdammer (41k), #amsterdamfood (135k), #amsterdamn (99K) en #amsterdamview (155K) kiezen. Deze kleinere hashtags zorgen ervoor dat jouw foto sneller aan potentiele volgers getoond wordt. Je kunt ook de voorgestelde hashtags bekijken als inspiratie: deze hashtags worden door anderen gebruikt. Herhaal de vorige stappen voor de andere steekwoorden die jij hebt opgeschreven (in mijn geval reizen en fashion).

 

 

Hashtagsets

Wanneer je vaker foto’s post over hetzelfde onderwerp kan het handig zijn om een hashtagset te maken. Deze set sla je op (bijvoorbeeld in notities) zodat je hem vaker kan gebruiken. Ook voor bedrijven, zoals restaurants, kan dit erg relevant zijn.

Zorg dat je per onderwerp minimaal 3 hashtagsets creëert. Door de verschillende sets af te wisselen denkt Instagram dat je veel moeite hebt gestopt in het bedenken van deze hashtags. Hierdoor wordt je door het Instagram algorimte gepushed en zal je meer bereik krijgen.

 

Extra tips

1. Wanneer je alle 30 hashtags gebruikt, gebruik er dan minstens 15 waar je in kunt ranken. Dit doe je zo: bekijk de top 9 foto’s van jouw gekozen hashtag. Hoeveel likes en reacties hebben deze foto’s? Wanneer zijn deze foto’s gepost? Heb jij meer likes en reacties dan deze top 9 posts? Dan kun je in deze hashtag ranken. Gebruik hem! Dit vergroot namelijk de kans dat jouw post wordt getoond in de top 9 van deze hashtag.

2. Zorg ervoor dat de hashtags die je gebruikt perfect aansluiten op wat er te zien is in de foto. Hoe correcter je beschrijving is, des te hoger het Instagram algoritme je zal plaatsen.

3. Trend alert voor 2020: als je bepaalde keywords gebruikt in je caption, is het slim om deze woorden ook te laten terugkomen in je hashtags. Hier zal Instagram steeds meer op gaan letten.

Vond je dit artikel leuk om te lezen? Op onze website vind je onze workshops waarin we je nog meer Instagram tips geven!

0

Start typing and press Enter to search

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.
instagram-analytics-insights