De kracht van Storytelling

 In Instagram tips

Wat zorgt ervoor dat je soms uren naar foto’s van influencers kunt kijken? Waarom bekijk je hun stories en kun je niet wachten om meer over hun leven te weten te komen? Het antwoord op deze vraag is omdat ze hun creatieve vaardigheden gebruiken om een verhaal te vertellen aan hun publiek. Dit is noemen we simpelweg de kracht van storytelling.

Storytelling is een essentieel onderdeel geworden in de Instagram community en er zijn voldoende redenen voor te benoemen. Maar waarom speelt storytelling zo’n grote rol bij influencers? Het vertellen van een verhaal over jouw leven of producten versterkt de waarde van jouw content. Dit zorgt ervoor dat mensen met jouw berichten willen liken, erop willen reageren en delen.

Hoe relevant zijn volgers eigenlijk als niemand je foto’s leuk vindt? We weten dat betrokkenheid een van de belangrijkste dingen is geworden binnen de Instagram community. De betrokkenheid van volgers meten we door middel van een engagement ratio. Deze engagement ratio helpt bij het berekenen van uw ‘invloed’ en het plaatsen van uw berichten boven anderen naargelang het nieuwe algoritme. Toch blijft het lastig om dit te stimuleren. Hoe zorg je ervoor dat mensen reageren en willen interacteren met uw berichten? Storytelling is wat deze betrokkenheid mogelijk maakt.

Door het delen van verhalen, van persoonlijke verhalen tot product gerelateerde verhalen, met hun volgers beginnen influencers een gesprek en prikkelen daardoor hun volgers om hierop te liken, reageren en te delen. Daarnaast bouw je een band op met je volgers. Zij leren de influencers kennen en vertrouwen. Zodra zij doorhebben wat hen onderscheidend maakt hoeven ze niet langer sterk te concurreren. Hiermee maken ze hun volgers bewust van hun identiteit en trekken ze volgers aan die zich hiermee willen identificeren.

Nieuwsgierig geworden naar dit onderwerp? Bekijk onze workshops op de services pagina!

 

 

 

 

Recommended Posts
0

Start typing and press Enter to search

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.