zo verzamel je meer volgers op instagram

Zo verzamel je meer volgers op Instagram

door Lynn Quanjel

Ben jij vandaag actief met je bedrijf op Instagram? Dan ben je niet de enige! Nu, ik ben hier niet om je dingen te vertellen die je al weet. Wel wil ik je helpen om het meeste te halen uit jouw platform of choice! Want je mag dan al even bezig zijn om je bedrijf bekend te maken op Instagram, toch vraag je je misschien nog af:

 • hoe krijg je als bedrijf meer volgers op Instagram?
 • hoe vaak moet je posten als bedrijf?
 • welke content moet een bedrijf delen op Instagram?

Voor ik je vertel hoe je meer volgers kan verzamelen op Instagram, wil ik nog even dit kwijt. Het leuke aan Instagram voor bedrijven is dat je geen enorme following moet hebben om geld te kunnen verdienen. En je hoeft ook geen dure camera te hebben of een fotografie genie te zijn om te kunnen shinen op Instagram.

Wat je wél echt nodig hebt om een community op te bouwen is een sterke contentstrategie voor Instagram zodat je meer brand awareness kan creëren. En dat zal dan weer leiden tot diepere connecties met het juiste publiek, meer volgers en, uiteindelijk, meer sales. Dus dan is de logische vraag: 

Wat heb je nodig voor top content op Instagram?

Om impactvolle content voor Instagram te creëren, zorg je voor een goede mix van de drie onderstaande factoren.

 1. Bereik de juiste doelgroep: Iemand zal je volgen als ze interesse hebben in de content die je deelt. Je wil “de toevallige voorbijganger” tonen dat je hen regelmatig content zal voorschotelen die een toegevoegde waarde in hun dag kan betekenen (bijvoorbeeld omdat het handige tips of leuke grapjes zijn). Maar hoe weet je waarin je (toekomstige) volgers geïnteresseerd zijn?
 • Bekijk je Instagram Analytics: daar haal je al heel wat data uit, zoals of vooral mannen of vrouwen je volgen, waar ze wonen en hoe oud ze zijn. Maar bekijk zeker ook eens de content die het meeste likes of comments genereerde en welke trends je hierin kan ontdekken.
 • Doe marktonderzoek: je kan hiervoor de poll en vragenstickers in je Instagram Stories gebruiken om zo je volgers beter te leren kennen. Zo weet je meteen welke content ze het meeste zullen waarderen!
 • Voer gesprekken in de DMs: laat zien dat je aanspreekbaar bent en wees actief in je DMs. Zo kan je vaak meer te weten komen over wie je volgers zijn, welke twijfels ze nog hebben voordat ze iets van je kopen, etc. 

Alles gaat zoveel makkelijker als je het juiste publiek bereikt!

 1. Deel je kennis: Je weet vaak meer dan je denkt! Een belangrijk besef is dat je maar één of enkele stappen verder hoeft te staan dan iemand anders om hen te kunnen helpen. Denk maar eens na: 
 • Waar ben jij goed in als ondernemer? Wat is jouw expertise?
 • Waar hou jij je al jarenlang mee bezig? 
 • Waarover vraagt men je vaak om hulp of advies?

De antwoorden op deze vragen wijzen je alvast in de goede richting om waardevolle content te creëren voor jouw Instagram. Een leuke verrassing: soms hoef je het zelfs niet zo ver te zoeken! Wat voor jou vanzelfsprekend is, is dat niet altijd voor je volger.

 1. Spreek vanuit je passie: Enthusiasm sells! Wanneer je heel gepassioneerd over iets praat, werkt dat aanstekelijk. Zeg nu zelf: jij wordt toch ook vrolijker van iemand die duidelijk enthousiast is over wat ze doet dan iemand die tegen haar zin vertelt over haar dienst of product.

Het hoeft ook niet altijd over je werk te gaan trouwens! Waarschijnlijk kan je eindeloos praten over de elementen die je het leukst vindt aan wat je doet als ondernemer (fijne opdrachten, topklanten,…). Maar je kan af en toe ook iets delen over je hobby’s of favoriete muziek. 

Zo verzamel je meer volgers op Instagram

Een goed begrip van je volgers in combinatie van de juiste content, en jouw enthousiasme en passie zorgen ervoor dat de Instagram Gebruikers die langskomen op jouw profiel op de follow button zullen drukken.

Een sterke Instagram strategie voor jouw bedrijf kan je bereik, engagement en conversies gigantisch boosten! En dat leidt dan weer tot éxtra volgers.

Wil jij ook in zo’n opwaartse spiraal belanden waarin elke actie die je neemt op Instagram leidt tot meer geweldige resultaten? 

Grijp dan nu gratis de Instagram Strategie Gids – boordevol tips en tricks om alles te halen uit Instagram voor jouw business!

Lynn Quanjel

Lynn Quanjel

Lynn Quanjel is de founder van Social Nomads! Al kennen sommigen haar beter als de content creator @whoisthatblonde op Instagram. Het is Lynn's persoonlijke missie om meer vrouwen te helpen een podium voor zichzelf te bouwen door middel van mindset & social media coaching.
Lynn Quanjel - Spark Your Socials

Ben jij er klaar voor om te knallen met content?

Leer alles over de 5 stappen van een ijzersterke content strategie.

Luister nu

We release new episodes every week. Tune in wherever you listen to podcasts & leave us a review if you’re loving the content!

Listen on Spotify

Listen on Itunes

Show Notes

Leave a review

OUR PODCAST PICKS:

How to Overcome Your Self-Doubt and Claim Your Value in the Marketplace

How to Overcome Your Self-Doubt and Claim Your Value in the Marketplace

How to Overcome Your Self-Doubt and Claim Your Value in the Marketplace

More Episodes