lynn quanjel op haar telefoon

S1 E04: Hoe bepaal je wat te delen op Social Media?

door Lynn Quanjel

Wat te delen op Social Media? Dit is en blijft een vraag waar veel mensen mee zitten – en begrijpelijk! De mogelijkheden zijn in feite eindeloos, waardoor het erg moeilijk wordt om keuzes te maken.

En daarnaast: wat nou als je eigenlijk liever niet teveel van jezelf wilt laten zien, maar bijvoorbeeld wel jouw bedrijf wilt laten groeien? Wat doe je dan?

Het probleem is: daar is geen eenduidig antwoord op. Ieder individu is immers anders, dus wat voor de een heel goed werkt – zal voor de ander geen match zijn. Vandaar dat ik hier een podcast aflevering aan heb gewijd! Hier zijn een aantal van de main takeaways te lezen:

  1. Voordat je aan de slag gaat met jouw content strategie, is het belangrijk om te bepalen waar jouw grenzen liggen. Dit is eigenlijk heel simpel, maar er moet natuurlijk wel over worden nagedacht! Waar voel jij je prettig bij? En wat is te privé?
  2. Bepaal je doelstellingen: wat wil je eigenlijk bereiken met Social Media? Wil je groeien? Een sterke community bouwen? Verkopen? Een personal brand opzetten? Dit gaat ook essentieel zijn voor je content strategie. Als je niet weet wat je wilt bereiken, is het onmogelijk om te weten wat je moet posten.
  3. Bepaal wat je wilt uitstralen: jouw content gaat jouw communicatie met de online wereld zijn – dit is dus de basis waarop mensen hun associatie met jou gaan bouwen! Hoe wil je overkomen? Hou daar rekening mee.
  4. Bepaal jouw content thema’s: zodra je alle voorafgaande elementen weet – kies content thema’s die hier goed op aansluiten!

Wil je meer leren over wat te delen op Social Media?

Beluister dan zeker de podcast via Spotify of Apple Podcasts!

Wil je het zelfs nóg beter aanpakken? Dan is Spark Your Socials wellicht iets voor jou – onze meest populaire content cursus.

Lynn Quanjel

Lynn Quanjel

Lynn Quanjel is de founder van Social Nomads! Al kennen sommigen haar beter als de content creator @whoisthatblonde op Instagram. Het is Lynn's persoonlijke missie om meer vrouwen te helpen een podium voor zichzelf te bouwen door middel van mindset & social media coaching.
Lynn Quanjel - Spark Your Socials

Ben jij er klaar voor om te knallen met content?

Leer alles over de 5 stappen van een ijzersterke content strategie.

Luister nu

We release new episodes every week. Tune in wherever you listen to podcasts & leave us a review if you’re loving the content!

Listen on Spotify

Listen on Itunes

Show Notes

Leave a review

OUR PODCAST PICKS:

How to Overcome Your Self-Doubt and Claim Your Value in the Marketplace

How to Overcome Your Self-Doubt and Claim Your Value in the Marketplace

How to Overcome Your Self-Doubt and Claim Your Value in the Marketplace

More Episodes