De resultaten van Social Nomads klanten na 1 jaar SHINEN op Social Media

De resultaten van onze klanten na 1 jaar SHINEN op Social Media

door Lynn Quanjel

Tuurlijk, op korte termijn kan je al mooie stappen zetten dankzij Social Media, maar de échte magie voel je pas op lange termijn. Zelf merk ik een enorm verschil vergeleken met vorig jaar, maar hoe zit dat eigenlijk met mijn klanten? Hoe doen zij het 1 jaar nadat ze mijn cursus Spark Your Socials hebben gevolgd?

Ik kan je zelf natuurlijk vertellen waarom ik vind dat SYSTA de meest complete contentcursus out there is, maar liever laat ik de SYSters zelf aan het woord. Als ervaringsdeskundigen kunnen zij jou vertellen wat hun belangrijkste learnings uit SYS zijn en waar ze nu staan. Their social media feed looks a lot different a year later, I can tell you that.

Structuur en strategie in je content

Elke ondernemer die actief is op social media heeft wel zo’n voice inside their head. Je weet wel dat je met regelmaat iets zou moeten posten en je ziet elke dag zoveel goede (en minder goede) content voorbijkomen. Maar dat lijkt voor jou ver weg. I’ve got news for you, jij kan dat ook leren. Social media is een skill die begint met het begrijpen van de strategie die erachter zit. 

Testimonial Social NomadsGreetje van Make-up, Brows & More noemt het haar grootste les uit SYS: “Social media is echt een meerwaarde voor je onderneming als je deze strategisch inzet. Nieuwe content bedenken gaat sneller dankzij de strategie die erachter zit.”

Verwacht geen over night miracles van je social media, benadrukt Greetje. “Online groei heeft tijd nodig en social media is een lange termijn strategie. Alleen mooie plaatjes en quotes delen is niet genoeg. Ik heb van SYS geleerd om waarde te delen en om mijn eigen ervaringen te laten zien.”

Kwetsbaarheid tonen op Social Media

Greetje slaat de spijker op zijn kop. Ervaringen delen is heel belangrijk in een goede contentstrategie. Vaak zie je op social media alleen maar picture perfect content voorbijkomen (not guilty! 🙋‍) . Als ik iets heb geleerd dan is het dat juist de mindere kant laten zien zorgt voor echte verbinding met je community. Vanaf het moment dat ik me kwetsbaar opstelde, gingen mijn cijfers omhoog. Verbinding zorgt voor vertrouwen, en vertrouwen zorgt voor sales. Durf jij die echte connectie aan te gaan op social media? In SYSTA besteed ik veel aandacht aan ‘de kracht van kwetsbaarheid’, zoals dat zo mooi heet. 

Quirine van MyNewPlant leerde in SYS hoe belangrijk het is om je kwetsbaarheid online te tonen. “The good, the bad and ugly tonen op Social Media geeft een realistischer beeld van wie je bent en what you’re going through. Dat hoeft niet ineens van 0 naar 100, kleine stapjes zijn al voldoende om een verschil te maken.”

Consistent posten 

Dakota (eigenaresse van Deforce Yoga) is bijna 2 jaar onderneemster en postte heel onregelmatig op Instagram. “Ik deed maar wat en ik dacht, we zien wel of het werkt. Soms negeerde ik mijn social media zelfs een paar weken en postte ik helemaal niets. Dat is nu wel anders! Ik neem de tijd om een contentplanning te maken en elke post heeft een doel. De meeste content plan ik in, zodat ik mij er geen zorgen meer over hoef te maken. Op deze manier werkt social media voor mij het beste!”

“Ik dacht niet dat ik het zou zeggen, maar ik heb nu echt plezier in het maken van content! Dankzij SYS weet ik wat wel en niet werkt. Als ik vroeger een nieuw traject lanceerde kreeg ik met moeite een paar inschrijvingen binnen. Wat een verschil met nu! Ik krijg dagelijks nieuwe bestellingen binnen. Lynn is echt de beste motivator ooit. Ze geniet zichtbaar van het delen van haar kennis. Ik voelde me na elk sessie opgeladen en vol ideeën.”

social nomads reviewOp de vraag of Dakota SYSTA kan aanbevelen aan andere onderneemsters antwoordt ze overtuigend ja! “Als social media nu voelt als een last, als je er tegenop ziet op iets te posten, dan zou ik SYSTA zeker gaan volgen. Het gaat je zoveel tijd en frustraties besparen en nieuwe klanten opleveren.”

Persoonlijke aanpak: de meerwaarde van SYSTA

Een online cursus volgen is voor veel ondernemers the perfect way om bij te leren. Leren op jouw tempo, wanneer het jou uitkomt. Iris besefte dat investeren een must is om haar zaak te laten groeien. Ze koos voor SYS vanwege de persoonlijke aanpak. “Je kan je cases voorleggen aan Lynn en aan de andere cursisten. Zo leer je heel veel van elkaar! Maar, er zit ook een groot stuk zelfreflectie in SYS en dat is volgens mij wat je de grootste sprongen laat nemen.” 

Ook Sarah van SVP Photography koos voor SYS door de persoonlijke aanpak. “Ik vroeg Lynn om advies en had binnen no time antwoord. Ze heeft me op weg geholpen om mijn account vanaf 0 op te bouwen. We zijn een jaar verder en ik heb er 1786 volgers bij! Dakota vond het fijn om met andere onderneemsters uit SYS te kunnen sparren: “Het voelt als een echte community die elkaar ondersteunt!”

SYS: the results

Elke ondernemer is anders en social media doelen zijn persoonlijk. Toch vind ik het belangrijk om de resultaten van de SYSters met je te delen. 

Facts speak louder than words:

  • Sarah ging van 0 naar 1786 volgers in een jaar tijd, ze behaalde haar omzetdoel x3 en haalt 90% van haar omzet uit Instagram. Ze is sinds januari 2022 fulltime ondernemer.
  • Iris verdubbelde haar omzet in 2021 en veel websitebezoekers komen via Instagram.
  • Greetje behaalde in augustus 2021 haar eerste 100K en verdubbelde die omzet in het laatste kwartaal. Haar onderneming is zo hard gegroeid, dat ze haar kantoor moest verbouwen. 
  • Dakota ging viral, haar video had 240.000 views. Ook ontvangt ze dagelijks nieuwe bestellingen via Instagram.

I’m proud of you ladies!

Join the SYSTAhood

Ik vind het fantastisch om de transformatie te zien die de SYSters van vorig jaar hebben doorgemaakt. The results are mindblowing. En dat gun ik jou ook! Let’s kick some ass op social media. Pak jij je podium? Now is your time to shine. 

Dakota geeft je nog een laatste zetje, moest je nog twijfelen: “De cursus is echt onbetaalbaar met alle kennis die Lynn hierin heeft gestoken.” En Quirine vult aan: SYS is echt super uitgebreid en diepgaand.”

Ben je er klaar voor? I’ll teach you the magic.

Tot snel in the SYSTAhood.

Liefs,
Lynn

P.s. Wil je meer lezen over wat er allemaal in Spark Your Socials: The Academy zit? Klik dan hier!

Lynn Quanjel

Lynn Quanjel

Lynn Quanjel is de founder van Social Nomads! Al kennen sommigen haar beter als de content creator @whoisthatblonde op Instagram. Het is Lynn's persoonlijke missie om meer vrouwen te helpen een podium voor zichzelf te bouwen door middel van mindset & social media coaching.
Lynn Quanjel - Spark Your Socials

Ben jij er klaar voor om te knallen met content?

Leer alles over de 5 stappen van een ijzersterke content strategie.

Luister nu

We release new episodes every week. Tune in wherever you listen to podcasts & leave us a review if you’re loving the content!

Listen on Spotify

Listen on Itunes

Show Notes

Leave a review

OUR PODCAST PICKS:

How to Overcome Your Self-Doubt and Claim Your Value in the Marketplace

How to Overcome Your Self-Doubt and Claim Your Value in the Marketplace

How to Overcome Your Self-Doubt and Claim Your Value in the Marketplace

More Episodes